Over ons

Wie is DiaSana?

DiaSana, een diagnostisch centrum gelegen in Mill. Al jaren zijn wij de aanbieder van MRI-, CT– en röntgenonderzoeken in Nederland. Wij richten ons op samenwerking van aanbieders van zorg in heel Nederland. Denk aan ziekenhuizen, specialisten, radiologen, zelfstandige behandelcentra, huisartsen, bedrijfsartsen en sportartsen. Service, kwaliteit en veiligheid staan hier hoog in het vaandel. DiaSana zet zich hier dagelijks voor in. Al onze medewerkers hebben één doel: aan iedereen passende zorg bieden met de juiste service, waarbij veiligheid voorop staat. Daarnaast onderscheidt DiaSana zich met haar open MRI-scan. Deze open MRI-scan is een uitkomst voor patiënten die niet in een reguliere MRI-scan durven. Bij de open MRI is er namelijk geen tunnel aanwezig. Daarnaast biedt de open MRI meer ruimte, wat het apparaat toegankelijker maakt voor patiënten met zwaar overgewicht.

DiaSana wil niet gewoon service bieden aan haar klant, maar top (9+) service. De wensen en behoeften van de klant staan centraal. DiaSana helpt en begeleidt de patiënt als dat nodig is. Daarnaast vangt DiaSana doorverwijzers en of partners op als zij het druk hebben. Bij het service bieden aan de klant staat klantvriendelijkheid centraal. DiaSana gaat met aandacht om met de klant.

Hoogwaardige kwaliteit staat centraal bij DiaSana. De medewerkers zijn deskundig en gekwalificeerd, waardoor zij hun werk goed kunnen doen. De MRI-scans bieden kwalitatief goede resultaten. Daarnaast heeft DiaSana een ZKN keurmerk dat zich vertaalt in het feit dat DiaSana kwalitatief goed presteert.

Bij DiaSana staat veiligheid hoog in het vaandel. Het gaat hier om de veiligheid van de patiënt en de medewerkers, maar ook het veilig werken met apparatuur. Hierbij gaat het om top veiligheid. Deze wordt continue verbeterd met behulp van onder andere de veiligheidscommissie.


Binnen één week bij DiaSana terecht voor een MRI-onderzoek

Een korte wachttijd is typerend voor DiaSana. In tegenstelling tot ziekenhuizen en andere diagnostisch centra, kunnen patiënten vaak al binnen één week terecht voor een onderzoek.

Bekijk onze actuele wachttijden.

Uniek

DiaSana is uniek en dat komt mede door de open MRI-scan. Dit is een scan, waarbij de zijkanten open zijn. Er is geen tunnel aanwezig, waardoor de patiënt meer ruimte heeft. Dit is een uitkomst voor claustrofobische en zwaarlijvige mensen. Zij kunnen nu vaak wel een MRI-onderzoek ondergaan.

Hoogwaardige apparatuur

Naast de open MRI-scan beschikt DiaSana over een digitale röntgenkamer en de zogenaamde Philips Ingenia. Dit is een MRI-scan, waarvan de diameter van de tunnel tien centimeter groter is dan een reguliere MRI-scan. Dit maakt het apparaat toegankelijker en prettiger voor de patiënt. De apparaten leveren de hoogste beeldkwaliteit.

Sfeer

Voor claustrofobische patiënten speelt angst een grote rol. Daarom worden zij intensief begeleid. Daarnaast is het toegestaan dat er tijdens het onderzoek een ‘begeleider’ mee gaat. Dit kan iemand zijn die u heeft meegenomen. Om het de patiënt zo prettig mogelijk te maken, zijn de MRI ruimten voorzien van de ‘Philips Ambient Experience’. Dit is een soort projectie op de muur met ontspannende verlichting en beelden. Dit draagt bij aan de fijne, huiselijke sfeer van DiaSana.

Topkwaliteit

DiaSana staat voor topkwaliteit. Dit uit zich in het feit dat de organisatie sinds 2013 over het ZKN keurmerk beschikt. Het keurmerk staat garant voor de strengste kwaliteitsnormen en een optimale behandeling.
Jaarlijks worden wij door de onafhankelijke certificeringsinstantie Kiwa en LRQA getoetst. Zij meten onder andere onze kwaliteit, bekwaamheid van personeel, veiligheid en hygiëne. Deze strenge toetsing bepaalt of wij het keurmerk voor dat aankomende jaar weer mogen houden. Tot nu toe hebben wij het keurmerk elk jaar weer mogen houden!

Patiënten

Naast claustrofobische en obese patiënten, zijn alle patiënten van harte welkom bij DiaSana voor een MRI-, CT- of röntgenonderzoek. Ook zonder doorverwijzing van een ziekenhuis of specialist. De meeste zorgverzekeraars vergoeden (deels) een onderzoek.


Ons team

Binnen DiaSana zijn 16 medewerkers werkzaam. Het team bestaat uit de manager, een marketing-communicatiemedewerker, medisch secretaresses, radiodiagnostische laboranten met expertise op MRI gebied en radiodiagnostische assistenten. De medisch secretaresses verzorgen voor u de afspraken en de administratieve afhandeling van uw onderzoek. De radiodiagnostische laboranten en assistenten voeren de onderzoeken uit en vervaardigen de röntgenfoto’s.

Onze radiologen

De radiologische verslaglegging gebeurt door ervaren radiologen met kennis van specifieke deelgebieden. Wij werken samen met verschillende radiologen uit het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Vind meer informatie over onze radiologen en hun expertise.


Privacy

Wij verwerken in het kader van onze dienstverlening persoonsgegevens van cliënten, aanvragers, medewerkers, leveranciers, bezoekers en gebruikers van haar website. Wij gaan uiterst zorgvuldig om met de verwerking van deze gegevens en verwerken deze in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. Denk hierbij aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AGV).

Ons privacyreglement en privacy statement zijn bedoeld om u te informeren over uw rechten en onze plichten wat betreft het verwerken van uw gegevens. Wij proberen zo duidelijk mogelijk te beschrijven welke gegevens wij verwerken en wat wij daarmee doen. Wij nemen uw privacy uiterst serieus en vinden het belangrijk dat wij hierover transparant kunnen zijn. Wij hebben verschillende maatregelen getroffen om onder andere misbruik en datalekken te voorkomen.

Omdat wij volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) bijzonder persoonsgegevens verwerken, hebben wij een functionaris gegevensbescherming aangesteld en deze bij de Autoriteit Persoonsgegevens aangemeld. Indien u dit nodig acht, kunt u onze functionaris gegevensbescherming per mail bereiken via fg@diasana.nl.


Reanimatiebeleid

Voor patiënten die binnen DiaSana onwel worden en gereanimeerd moeten worden, is het beleid van DiaSana dat de reanimatie in alle gevallen wordt gestart. Indien tijdens de reanimatie een ‘niet-reanimerenpenning’ wordt aangetroffen en het duidelijk is dat deze bij het slachtoffer hoort, wordt de reanimatie gestopt.

De patiënt wordt zo snel als mogelijk overgedragen aan de SEH-medewerkers van de ambulance, waarna de patiënt naar het ziekenhuis wordt getransporteerd.


DiaSana in aflevering 'Dit is Holland'

Een tijdje geleden kwamen wij in de uitzending van het programma ‘Dit is Holland’. In deze aflevering is meer te zien over onze organisatie.

Bent u claustrofobisch of obese en moet u toch een MRI-onderzoek ondergaan?

Dan is onze open MRI een uitkomst!