terug
Hoe kunnen we u helpen?

DiaSana heeft korte wachttijden en een open MRI die geschikt is voor mensen met claustrofobie en ernstig overgewicht. Daarom zijn wij een interessante samenwerkingspartner voor huisartsen en medisch specialisten. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen!

Verslaglegging

Nadat uw patiënt het onderzoek heeft gehad, worden de onderzoeksbeelden door één van onze gespecialiseerde radiologen verslagen. Dit duurt ongeveer drie werkdagen. Spoedonderzoeken worden dezelfde dag nog verslagen. Na de verslaglegging versturen wij het verslag via EDIFACT of Twiin naar u toe.

Wanneer er onverwachte afwijkingen worden gezien, dan neemt het secretariaat direct contact met u op.  DiaSana doet hier geen uitspraken over naar de patiënt.

Verwijzen als huisarts

U kunt patiënten via ZorgDomein verwijzen naar DiaSana, het is niet nodig om een aanvraagformulier in te vullen. Zodra wij de verwijzing binnen hebben, bellen wij uw patiënt binnen twee werkdagen, maar meestal sneller. DiaSana heeft met verschillende zorgverzekeraars afspraken gemaakt, wij communiceren dit altijd met uw patiënt.

Lees meer over de vergoeding.

Verwijzen als medisch specialist

U kunt patiënten verwijzen door een aanvraagformulier in te vullen en te sturen naar info@diasana.nl. Na het ontvangen van het aanvraagformulier bellen wij uw patiënt binnen twee werkdagen, maar meestal sneller.

Vergoedingen en tarieven

Wanneer u als medisch specialist verwijst, dan wordt het CTG-tarief bij uw zorginstelling in rekening gebracht. Eventueel met onderstaande toeslagen:

  • Voor claustrofobische of obese patiënten wordt extra begeleidingstijd gereserveerd. Daarom berekenen wij een toeslag van €100,-.
  • Indien tijdens het onderzoek contrasttoediening noodzakelijk is, worden hiervoor contrastkosten (per milliliter) in rekening gebracht. 

Vraag stellen

Bent u verwijzer en wilt u een vraag stellen over een patiënt of meer informatie over een samenwerking?