terug
Hoe kunnen we u helpen?

Röntgenfoto

DiaSana beschikt over twee buckykamers. Dat zijn ruimtes waar de röntgenfoto wordt gemaakt. Een röntgenfoto is met name geschikt om botten af te beelden en afwijkingen in het skelet, zoals artrose, op te sporen.

Voorbereiding thuis

Kleding

Het onderzoeksgebied moet zowel metaal- als kledingvrij zijn. Als er bijvoorbeeld een röntgenonderzoek van het bovenbeen gemaakt wordt, dan trek je de broek uit. Laat sieraden thuis of laat ze achter in de kleedkamer van DiaSana.

Eten en drinken

Voor en na het onderzoek mag je alles eten en drinken.

Zwangerschap

Bij de röntgenonderzoeken die bij DiaSana worden uitgevoerd, wordt er dusdanig weinig röntgenstraling gebruikt dat de kans op schadelijke bijwerkingen vrijwel te verwaarlozen is. Wanneer je denkt zwanger te zijn, moet je dit aangeven bij uw behandelend arts. Voor ongeboren kinderen kan de röntgenstraling wel schadelijk zijn.

Een röntgenfoto in DiaSana

Binnen enkele minuten ben je klaar

De laborant haalt je op uit de wachtkamer en verwijst je naar de kleedruimte. Er wordt uitgelegd welke kleding je uit moet doen. De laborant vertelt of je moet staan, liggen of zitten. De laborant blijft bij je in de kamer en staat tijdens het maken van de foto's achter een loodscherm. Om een goed beeld te krijgen worden meerdere foto's gemaakt. De laborant komt dan naar je toe om de camera te verplaatsen.

Uitslag

Ben je verwezen vanuit Kliniek ViaSana? Dan ga je direct naar de orthopedisch chirurg. Deze bespreekt de uitslag van de röntgenfoto. Ook de radioloog bekijkt de röntgenfoto en maakt een verslag. Deze is na een aantal dagen terug te lezen in MijnViaSana.

Verwezen door een andere zorgverlener

Als je bent verwezen door een andere zorgverlener, dan ontvangt deze de beelden met de uitslag binnen vijf werkdagen.

Wil je meer weten?

Zorgkaart Nederland
8 2

Kliniek DiaSana is gewaardeerd op Zorgkaart Nederland en heeft gemiddeld een cijfer van 82