Onderzoeken

CT-onderzoek bij Diagnostisch Centrum DiaSana

CT-onderzoek DiaSanaBij een Computer Tomograaf (CT-) onderzoek worden met behulp van röntgenstralen dunne dwarsdoorsneden van het onderzoeksgebied gemaakt. Tijdens het onderzoek ligt u op een onderzoekstafel. De gemiddelde duur van een CT-onderzoek is vijf tot tien minuten. Voor het CT-onderzoek zijn geen speciale voorbereidingen nodig. U kunt normaal eten en drinken en uw gebruikelijke medicatie innemen.

Afspraak CT-onderzoek

CT-onderzoeken kunnen enkel worden uitgevoerd met een verwijzing van een specialist of huisarts. Van uw doorverwijzer ontvangen wij dan een aanvraagformulier. Deze kan vervolgens naar ons toe worden gemaild. Ook kan het onderzoek worden aangevraagd via ZorgDomein. Na ontvangst wordt er binnen twee werkdagen contact met u opgenomen voor een afspraak.

Meer informatie over onze CT-onderzoeken

Voordat u een CT-onderzoek ondergaat, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Deze worden hieronder beschreven.


Kleding tijdens een CT-onderzoek

Er is geen speciale kleding nodig. Het kan wel zijn dat bepaalde kleding uit moet. Er is een mogelijkheid om u om te kleden.


CT-onderzoek en zwangerschap

Indien u zwanger bent of denkt te zijn, is het verstandig om dit voor het onderzoek aan te geven bij uw behandelende arts. De straling van de CT-scan kan namelijk schadelijk zijn voor een ongeboren kind.


Uitslag van uw CT-onderzoek

Na het onderzoek worden de CT-beelden door een radioloog beoordeeld. Uw behandelende arts ontvangt deze uitslag binnen vijf dagen. Om de uitslag te ontvangen dient u een afspraak te plannen bij uw behandelende arts.


Soorten CT-onderzoeken

Bij ons zijn verschillende soorten CT-onderzoeken mogelijk.  CT-onderzoeken met contrastvloeistof worden overigens niet uitgevoerd. De meest voorkomende onderzoeken hebben we voor u opgesomd.


Benieuwd naar het laatste nieuws over diagnostiek en over DiaSana?

Bezoek dan ons blog!