MRI-onderzoek

Wat is een open MRI?

Een MRI-scan wordt gemaakt om een diagnose te stellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een sterk magnetisch veld en radiogolven. De scan geeft een nauwkeurig beeld van gewrichten, botten en weefsels. De meeste ziekenhuizen en klinieken beschikken over een reguliere MRI-scan. Bij een reguliere MRI-scan ligt u tijdens het onderzoek in een soort tunnel. Een regulier MRI-onderzoek is voor sommige mensen erg benauwend en eng. Om deze mensen ook passende zorg te kunnen bieden, hebben wij een open MRI-scan in Mill. Bij een open MRI is er geen tunnel aanwezig, maar zijn de zijkanten open. U ligt hierbij op een onderzoekstafel en boven u hangt een grote schijf.

Open MRI

De open MRI in Mill kunt u vergelijken met een hamburger: u ligt op een onderzoekstafel en boven u hangt een grote schijf. Dit betekent dat er geen tunnel aanwezig is; de zijkanten van de open MRI zijn open. Hierdoor heeft u meer ruimte en kunt u naar buiten kijken. De kans is erg groot dat u zich niet opgesloten voelt. Dit maakt het MRI-onderzoek voor u comfortabeler. Ondanks de open structuur, gaat dit niet ten kosten van de kwaliteit. Daarnaast is een MRI-onderzoek veilig en pijnloos.

De open MRI is een uitkomst als angst een grote rol speelt. Ook voor patiënten die zwaar overgewicht hebben of erg gespierd zijn, is de open MRI in Mill een goed alternatief. Wilt u doorverwezen worden naar de open MRI in Mill, kunt u uw doorverwijzer vragen om dit (claustrofobie) te vermelden op de verwijsbrief.

Voordelen open MRI

Diagnostisch Centrum DiaSana in Mill beschikt als één van de weinige in Nederland over een open MRI-scan. Een open MRI-scan heeft veel voordelen vergeleken met een reguliere MRI-scan. De open constructie zorgt er namelijk voor dat u zich niet opgesloten voelt. Hierdoor kunt u het onderzoek meer ontspannen ondergaan. Een mooie uitkomst voor claustrofobische en obese patiënten.

Wilt u weten hoe een MRI-onderzoek in zijn werk gaat?

Lees hier dan meer over!