Patiëntenstop

Patiëntenstop tot en met 28 april a.s.

Diagnostisch Centrum DiaSana hanteert vanwege het coronavirus voorlopig een patiëntenstop tot en met 28 april. Dit besluit is in gezamenlijk overleg genomen om medewerkers en patiënten te beschermen en ervoor te zorgen dat DiaSana geen nieuwe bron van virusverspreiding wordt. Dit betekent dat alle afspraken tot en met 28 april niet doorgaan. Al geplande afspraken na 28 april a.s. blijven vooralsnog staan. Patiënten worden geïnformeerd als dit verandert.

Voor spoedaanvragen

DiaSana is beperkt geopend en uitsluitend per mail te bereiken. De mail wordt dagelijks gelezen en beantwoord. Spoed/oncologische MRI aanvragen kunnen worden ingestuurd en zullen na overleg met een radioloog worden ingepland op korte termijn.

Nieuwe afspraak maken

Patiënten waarvan de afspraak is verzet, worden verzocht niet zelf te bellen voor een nieuwe datum. DiaSana neemt contact met hen op, zodra de zorg weer opgestart wordt. Alle nieuwe diagnostische verwijzingen die tijdens de patiëntenstop via specialist of huisartsen binnenkomen, worden opgeslagen. Ook voor die patiënten geldt dat ze niet zelf contact op hoeven te nemen. DiaSana neemt ook met hen contact op, zodra de zorg weer opgestart wordt.

Waarom deze maatregelen?

DiaSana neemt deze maatregel om patiënten en medewerkers zoveel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Om verspreiding van het virus tegen te gaan, adviseert het RIVM het aantal contacten tussen mensen te verminderen. De maatregelen in zorginstellingen zijn strenger dan in andere sectoren, omdat er voldoende zorgpersoneel beschikbaar moet blijven en kwetsbare patiënten beschermd moeten worden. DiaSana bekijkt de mogelijkheden om tijdens de patiëntenstop ziekenhuizen te ondersteunen door diagnostiek van patiënten in de regio over te nemen, zodat zij de zorg aan de corona-patiënten voorrang kunnen geven.

Meer over onze corona maatregelen?

Ga dan naar onze corona pagina!