Onderzoeken

Röntgenonderzoek bij Diagnostisch Centrum DiaSana

röntgenonderzoekTijdens een röntgenonderzoek gaan röntgenstralen door het lichaam. Hierdoor worden weefsels zichtbaar die kalk bevatten. Denk hierbij aan botten. Spieren, kraakbeen en andere weke delen van het lichaam zijn hier vaak niet zichtbaar op. Bij DiaSana vindt het onderzoek in de digitale röntgenkamer plaats. Met de DiDi (Digitale diagnost) worden de röntgenfoto’s gemaakt. De straling van een röntgenfoto brengt geen risico’s met zich mee. Echter is de straling wel schadelijk als u hier dagelijks, meerdere malen, mee in aanraking komt. Het is daarom niet toegestaan dat familie/kennissen mee de ruimte ingaan tijdens het onderzoek. Indien de röntgenfoto’s te weinig informatie opleveren, kan het nuttig zijn om bijvoorbeeld een MRI-scan te ondergaan.

Afspraak röntgenonderzoek

Wij voeren enkel röntgenonderzoeken uit met een verwijzing van een specialist of huisarts. De aanvrager dient hiervoor een aanvraagformulier in te vullen. Deze kan vervolgens naar ons toe worden gefaxt of gemaild. Voor een röntgenonderzoek kunt u dagelijks, zonder afspraak, tussen 08.30-12.30 uur en 13.00-16.30 uur bij ons terecht. Hiervoor kunt u zich melden bij de balie van DiaSana, ingang Oost.
Tijdens een röntgenonderzoek dient u uw aanvraagformulier en een geldig legitimatiebewijs bij de hand te hebben.

Meer informatie over onze röntgenonderzoeken

Voordat u een röntgenonderzoek ondergaat, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Deze worden hieronder beschreven.


Kleding tijdens een röntgenonderzoek

Het onderzoeksgebied moet zowel metaal- als kledingvrij zijn. Als u bijvoorbeeld een röntgenonderzoek van uw bovenbeen heeft, moet uw broek dus uit.


Röntgenonderzoek en zwangerschap

Indien u zwanger bent of denkt te zijn, is het verstandig om dit voor het onderzoek aan te geven bij uw behandelende arts. De röntgenstraling kan namelijk schadelijk zijn voor een ongeboren kind.


Uitslag van uw röntgenonderzoek

Na het onderzoek worden de onderzoeksbeelden door een radioloog beoordeeld. Uw aanvragende huisarts ontvangt deze uitslag binnen vijf dagen en zal deze met u delen.


Soorten röntgenonderzoek

Bij ons zijn verschillende soorten röntgenonderzoeken mogelijk.  De meest voorkomende onderzoeken hebben we voor u opgesomd.


Wilt u weten wat uw verzekering vergoedt?

Bekijk dan de vergoedingen en tarieven!