FAQ

DiaSana gaat uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie over uw privacy vindt u in ons privacyreglement en privacy statement.

Bij een Computer Tomograaf (CT-) onderzoek wordt met behulp van röntgenstralen dunne dwarsdoorsneden van het onderzoeksgebied gemaakt.
Meer informatie over een CT-onderzoek.

Voor vragen kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Indien u genoodzaakt bent uw afspraak te annuleren, dient u dit uiterlijk 24 uur voor aanvang van uw afspraak telefonisch aan ons door te geven. Anders zijn wij genoodzaakt de gemaakte kosten,- bij u in rekening te brengen. Klik voor onze contactgegevens.

Voor alle onderzoeken is het belangrijk dat u een geldig legitimatiebewijs bij de hand heeft. Voor een CT- en MRI-onderzoek dient u uw afspraakbevestiging mee te nemen. Voor een röntgenonderzoek uw aanvraagformulier. Daarnaast is het belangrijk dat u voor een MRI-onderzoek metaalvrije kleding draagt/meeneemt.

Wij raden het af om tijdens uw zwangerschap, met name de eerste drie maanden, een CT- of röntgenonderzoek te ondergaan. Echter bepaalt uw arts of het noodzakelijk is.
Meer informatie over een röntgenonderzoek.

Nee. De straling van een röntgenfoto brengt geen risico’s met zich mee. Echter is de straling wel schadelijk als u hier dagelijks, meerdere malen, mee in aanraking komt. Het is daarom niet toegestaan dat familie/kennissen mee de ruimte ingaan tijdens het onderzoek.
Meer informatie over een röntgenonderzoek.

Tijdens een röntgenonderzoek gaan röntgenstralen door het lichaam. Hierdoor worden weefsels zichtbaar die kalk bevatten. Denk hierbij aan botten. Spieren, kraakbeen en andere weke delen van het lichaam zijn hier vaak niet zichtbaar op.
Meer informatie over een röntgenonderzoek.

Meer informatie over onze MRI- en CT-onderzoeken vindt u in onze informatiefolders. Ook op de MRI-, CT– en röntgenpagina’s op onze website vindt u meer informatie.

Bij een reguliere MRI ligt de patiënt tijdens een scan in een soort tunnel. Bij een open MRI is er geen tunnel aanwezig. De zijkanten van het apparaat zijn open.
Meer informatie over de open MRI.