FAQ

Nee. Een MRI-onderzoek is pijnloos. Wel kan uw lichaam tijdens het onderzoek plaatselijk wat warm aanvoelen.
DiaSana gaat uiterst zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie over uw privacy vindt u in ons privacyreglement en privacy statement.
Voor vragen kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.
Als wij het aanvraagformulier hebben ontvangen, wordt u binnen twee werkdagen door ons gebeld voor een afspraak. Meer informatie over het maken van een afspraak.
De kortste serie duurt één minuut en de langste ongeveer acht minuten. Doordat er per onderzoek meerdere series gemaakt worden, kan de totale duur van een MRI-onderzoek variëren van 25 minuten tot een uur.
Wij beschikken over een open MRI-scan. Dit apparaat is door de 'open' vormgeving een uitkomst voor claustrofobische en zwaarlijvige mensen. Wij hebben met verschillende ziekenhuizen/instellingen in het land afspraken, zodat zij hun claustrofobische en of zwaarlijvige patiënten kunnen doorverwijzen. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op. Meer informatie over de open MRI.
MRI-scans worden al jaren toegepast. Er zijn nog geen schadelijke effecten aangetoond.
Een röntgenonderzoek kan belangrijke informatie geven over uw ziekte of klacht. De gebruikte röntgenstraling is in principe wel schadelijk voor het lichaam. Een hoge dosis straling kan de kans op kanker verhogen. Bij de röntgenonderzoeken die bij DiaSana worden uitgevoerd, wordt dusdanig weinig röntgenstraling gebruikt dat de kans op schadelijke bijwerkingen vrijwel te verwaarlozen is. Voorafgaand aan een röntgenonderzoek wordt bovendien altijd beoordeeld of het voordeel van goede diagnostiek opweegt tegen het (geringe) risico dat de straling met zich meebrengt. Het is niet toegestaan dat familie/kennissen mee de ruimte ingaan tijdens het onderzoek. Zij zouden dan immers ook blootgesteld worden aan de risico’s van de straling, terwijl ze geen voordeel hebben bij het röntgenonderzoek. Omdat onze medewerkers de hele dag met röntgenstraling werken, zouden zij zonder beschermende maatregelen wel schade ondervinden van de röntgenstraling. Daarom dragen zij beschermende kleding. Daarnaast staan zij tijdens het röntgenonderzoek achter loodglas. Meer informatie over een röntgenonderzoek.
Nee, dit is niet mogelijk.
Nee. Een Total-body-scan is wettelijk verboden.