Coronavirus

Maatregelen coronavirus

DiaSana is net als alle ziekenhuizen alert op het coronavirus. Op deze pagina leest u meer over de maatregelen die binnen DiaSana gelden. Eén van die maatregelen is een patiëntenstop tot en met 5 april a.s..

Waarom is er meer aandacht voor het coronavirus dan voor griep?

Vorig jaar, tijdens het ‘gewone’ griepseizoen, werden in Nederland 400.000 mensen ziek en overleden er bijna 3000 mensen. Waarom is er dan zoveel aandacht voor het coronavirus?

Het coronavirus is nieuw en dat betekent dat er nog niemand weerstand tegen heeft. De kans dat meer mensen ziek worden dan tijdens een ‘gewoon’ griepseizoen is daardoor groter. Ook zorgpersoneel in ziekenhuizen en gespecialiseerde klinieken, zoals DiaSana kunnen ziek worden. Twee jaar geleden was er bijvoorbeeld ook een griepgolf. Toen moesten sommige zorginstellingen operaties afzeggen,omdat veel zorgpersoneel ziek was en niet kon werken. Het is dus niet zozeer de angst dat mensen er aan dood kunnen gaan, maar vooral dat veel mensen tegelijkertijd ziek kunnen worden. Verspreiding van het virus volledig voorkomen, is onmogelijk. De maatregelen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat verspreiding van het virus vertraagd wordt en niet veel mensen tegelijk ziek worden.

Wanneer kan ik niet naar DiaSana komen?

Om het aantal mensen in de kliniek te beperken, mag er per patiënt één bezoeker per dag meekomen naar DiaSana.

Het RIVM vraagt inwoners van Nederland met een verkoudheid, die hoesten of koorts hebben hun sociale contacten zo veel mogelijk te vermijden. Kom niet naar DiaSana en annuleer uw afspraak. Werk bijvoorbeeld thuis, ga niet op bezoek bij anderen of naar plekken waar veel mensen samenkomen. Mocht u klachten hebben en toch het huis willen verlaten, probeer dan zo veel mogelijk afstand te houden tot anderen. Hiermee verkleint u de kans om onopgemerkt het virus te verspreiden. Bel uw huisarts alleen als uw klachten verergeren.

Komt u uit een ander deel van Nederland?
Als u verkoudheidsklachten en of verhoging heeft en als u de afgelopen 14 dagen;

  • op reis bent geweest in één van de RIVM risicogebieden;
  • carnaval gevierd heeft in Tilburg of;
  • als u contact gehad heeft met iemand met een bevestigde corona besmetting.

Kom dan niet naar DiaSana. Blijf thuis, ziek uit en zorg dat u anderen niet besmet. Houd dus afstand tot andere mensen.

Worden uw klachten erger?

  • u heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius)
  • u moet hoesten of u bent benauwd

Dan moet u de huisarts bellen.

Welke maatregelen treft DiaSana?

  • DiaSana verzoekt patiënten of bezoekers die vermoeden besmet te zijn met het coronavirus niet naar de kliniek te komen.
  • Medewerkers van DiaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.
  • Vanwege preventiemaatregelen tegen de verspreiding van micro-organismen, zoals Influenza (griepvirus) en het Coronavirus (COVID-19), worden patiënten vriendelijk verzocht handen te wassen met de desinfectievloeistof in de dispensers en pompjes die DiaSana geplaatst heeft.

Wat is goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer uw handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Heeft u vragen over onze corona maatregelen?

Neem dan contact met ons op!