Coronavirus

Maatregelen coronavirus

DiaSana is net als alle ziekenhuizen alert op het coronavirus. Op deze pagina leest u meer over de maatregelen die binnen DiaSana gelden.

Wanneer kan ik als patiënt niet naar DiaSana komen?

  • Patiënten en bezoekers met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden moeten thuis blijven en mogen niet naar DiaSana komen.
  • Als een van uw huisgenoten bovenop deze gezondheidsklachten koorts en/of benauwdheidsklachten krijgt, dan moet het hele huishouden thuisblijven totdat iedereen 24 uur lang geen klachten heeft. U kunt in die periode dus niet naar DiaSana komen.
  • Om het aantal mensen in de kliniek te beperken verzoeken wij patiënten om géén bezoekers mee te nemen. Als dit echt niet mogelijk is, neem dan maximaal één persoon mee.

Welke maatregelen treft DiaSana?

  • DiaSana verzoekt patiënten of bezoekers die vermoeden besmet te zijn met het coronavirus niet naar de kliniek te komen.
  • Medewerkers van DiaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.
  • Vanwege preventiemaatregelen tegen de verspreiding van micro-organismen, zoals Influenza (griepvirus) en het Coronavirus (COVID-19), worden patiënten vriendelijk verzocht handen te wassen met de desinfectievloeistof in de dispensers en pompjes die DiaSana geplaatst heeft.
  • Zie  instructievideo https://www.youtube.com/watch?v=lUZh8EJynLM&feature=youtu.be

Wat is goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer uw handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Heeft u vragen over onze corona maatregelen?

Neem dan contact met ons op!