Coronavirus

Maatregelen coronavirus

DiaSana is net als alle ziekenhuizen alert op het coronavirus. Op deze pagina leest u meer over de maatregelen die binnen DiaSana gelden.

 

Welke maatregelen neemt DiaSana?

  • DiaSana hanteert hygiënemaatregelen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN.
  • Bij aankomst in DiaSana ontmoet u bij de ingang een hygiënecoach. De hygiënecoach stelt u controlevragen, meet uw temperatuur met een richtthermometer en geeft u instructies en een mondkapje dat u tijdens uw bezoek aan de kliniek dient te dragen.
  • Waar nodig dragen medewerkers van DiaSana ook beschermingsmiddelen.
  • De van overheidswege uitgevaardigde 1,5 meter afstandsregel wordt ook binnen DiaSana aangehouden.
  • Kom op tijd, maar niet te vroeg. DiaSana verzoekt patiënten zich niet eerder dan vijf minuten voor de afgesproken tijd te melden bij Ingang Oost. Patiënten die zich eerder melden, worden verzocht in de auto te wachten. Hiermee blijft het aantal mensen dat tegelijkertijd in de wachtkamer aanwezig is beperkt.
  • Patiënten van DiaSana  mogen geen begeleider mee naar binnen nemen. Voor kinderen van 12 t/m 15 jaar wordt een uitzondering gemaakt, zij mogen wel begeleid worden door een ouder/verzorger.
  • Medewerkers van DiaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.
  • Vanwege preventiemaatregelen tegen de verspreiding van micro-organismen zoals Influenza (griepvirus) en het Coronavirus (COVID-19) worden patiënten vriendelijk verzocht handen te wassen met de desinfectievloeistof in de dispensers en pompjes die DiaSana geplaatst heeft.

Wat is goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer uw handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Heeft u vragen over onze corona maatregelen?

Neem dan contact met ons op!