Coronavirus

Maatregelen coronavirus

Ook na de versoepelingen van 25 september 2021, gelden de onderstaande maatregelen in DiaSana. Om de veiligheid voor patiënten, begeleiders en bezoekers te garanderen heeft DiaSana maatregelen genomen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u DiaSana bezoekt en bekijk hieronder de maatregelen over Corona:

 

Welke maatregelen neemt DiaSana?

  • DiaSana hanteert hygiënemaatregelen die voldoen aan de richtlijnen van het RIVM en ZKN.
  • Bij aankomst in DiaSana vragen wij u de handen goed te desinfecteren.
  • U ontvangt bij de balie een mondkapje die u gedurende uw verblijf in de kliniek ten alle tijden op/aan dient te houden.
  • De medewerkers van DiaSana dragen beschermingsmiddelen.
  • Kom op tijd, maar niet te vroeg. DiaSana verzoekt patiënten zich niet eerder dan tien minuten voor de afgesproken tijd te melden bij Ingang Oost. Patiënten die zich eerder melden, worden verzocht in de auto te wachten. Hiermee blijft het aantal mensen dat tegelijkertijd in de wachtkamer aanwezig is beperkt.
  • Patiënten van DiaSana  mogen, indien noodzakelijk, één begeleider mee naar binnen nemen. Voor kinderen van 12 t/m 17 jaar wordt een uitzondering gemaakt, zij mogen wel begeleid worden door een ouder/verzorger.
  • Claustrofobische patiënten mogen maximaal één begeleider mee de kliniek in nemen.
  • Medewerkers van DiaSana zijn geïnstrueerd geen handen te schudden om het risico op overdracht tot een minimum te beperken.

Wanneer kan ik als patiënt of begeleider niet naar DiaSana komen?

  • Patiënten en begeleiders met verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, keelpijn, lichte hoest, koorts of verhoging tot 38 graden moeten thuis blijven en mogen niet naar DiaSana komen.
  • Als u of een van uw huisgenoten Corona heeft moet u thuisblijven en kunt u niet naar DiaSana komen. Ook in alle andere situaties waarvoor geldt dat u in thuisquarantaine gaat, kunt u niet naar DiaSana komen. Hoe lang u in quarantaine moet hangt af van de situatie. U hoort van de GGD wat u moet doen. Voor meer informatie over de regels voor thuisblijven zie de website van de Rijksoverheid .

Wat is goede handhygiëne?

Hoest in uw elleboog, gebruik papieren zakdoekjes en desinfecteer uw handen. Handdesinfectie heeft de voorkeur boven handen wassen, ter voorkoming van verspreiding van micro-organismen.  Voorzie de handen van handalcohol (kuiltje van één hand gevuld). Wrijf de handen en polsen minimaal 30 seconden in met de handalcohol, tot ze droog zijn. Ook de polsen, vingertoppen, duimen en gebieden tussen de vingers moeten grondig met alcohol worden ingewreven.

Heeft u vragen over onze corona maatregelen?

Neem dan contact met ons op!